DÜNYA’NIN EN HIZLI İNTERNETİ FİBER İNTERNET, TÜRK TELEKOM’LA ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZDE. FİBER DÖNÜŞÜMÜ İLE MİNİMUM 20 Mbps HIZDA OLACAKTIR !!

DÜNYA’NIN EN HIZLI İNTERNETİ FİBER İNTERNET, TÜRK TELEKOM’LA ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZDE. FİBER DÖNÜŞÜMÜ İLE MİNİMUM 20 Mbps HIZDA OLACAKTIR !!

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknoloji şirketi Türk Telekom Türkiye’nin fiber özlemini bitiriyor.

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin rekabette önde olmasını sağlamak, geleceğin ticaretinin, pazarlama ve reklam faaliyetlerinin internet ortamına taşınması nedeniyle kesintisiz, hızlı ve kaliteli hizmeti yeni teknolojilerle sunabilmek amacıyla, Malatya OSB’de mevcut bakır altyapısını, Fiber altyapısına dönüştürülmesi çalışmalarına başlanmış ve 2013 yılı sonu itibariyle tamamlanmıştır.

Bu kapsamda 87 km. fiber optik kablo döşenmiş ve 659.000 TL harcama yapılmıştır.

Altyapı çalışmasının bitirilmesi ile birlikte gerekli aktif cihazların kurulumuna başlanmışve bakır alt yapısında çalışan tüm telefon ve internet hizmetleri fiber altyapıya dönüşümü sağlanacaktır.

Fiber ile birlikte organize sanayi bölgemizdeki tüm internet kullanıcıları daha güvenli ve minimum 20 Mbps hız almış olacaktır.

Talep eden işletmeciler, sanayiciler 100 Mbps hızına kadar fiber internetten yararlanabileceklerdir.

FİBER İNTERNET 

Türk Telekom olarak, 170 yıllık tecrübesiyle adım adım örerek tüm şehirleri birleştiren dev bir fiber altyapı oluşturduk. Türkiye’yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına ve fiber teknolojisine kavuşturan Türk Telekom, evler ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sunuyor. Türk Telekom ile fiber hizmeti 81 ilde internet servis sağlayıcılar tarafından son kullanıcılara sunulabiliyor.

Değişmeyen bir Türk Telekom geleneği olan Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştırmak misyonumuzla 81 ilde fiber dönüşümünü gerçekleştirerek tüm Türkiye’yi gerçek ve yaygın fiber teknolojisiyle tanıştırıyoruz.

Bu hizmeti sadece yeni yerleşim alanları ve sitelerde değil mevcut yerleşim alanları ve ADSL kullanıcılarının olduğu noktalarda da sağlayacağız.

Fiber Optik Özellikleri: 

Fiber optik, temelde bir sinyali iletmek için elektrik yerine ışığı kullanan bir iletim aracıdır. Optik fiberler saf camdan yapılan saç teli kalınlığında uzun ipliklerdir.

Bu fiberler yansıtıcı bir kılıfın içine doldurulur, böylece ışık fiberlerin içine hapsedilir. Kablonun en dışı ise koruyucu bir kılıfla kaplanır. Böylece Fiber optik kablolar ile daha uzun mesafelere daha yüksek değerde veri aktarımı ışık hızı diye tabir edilen en yüksek hızla iletilir.

 

Fiber optik kablolar çevresel şartlara karşı çok iyi korunduklarından çevresel şartların ağır olduğu nemli, rutubetli ve aşırı yağışlı ortamlardan etkilenmeyerek her zaman tutarlı bir bağlantı sunar.

Fiber kablolarda dışarıdan içeriye doğru hiçbir etkileşim olmadığı gibi dışarıdan içeriye doğru da hiçbir sızıntı olmaz ve bilgi en güvenli şekilde çok uzak mesafelere bozulmadan taşınabilir.

Üretildikleri madde, fiziksel boyutları, sızdırmazlık gibi özellikleri dikkate alındığında fiber optik kablolar çok uzun süreler değişiklik ihtiyacı duymaz. Bu özelliği de fiber optik haberleşme sistemlerini çevreye en duyarlı haberleşme sistemleri olarak öne çıkarıyor.

Neler Yapılabilir? 
Fiber internet sayesinde, 33 dakikada blu-ray, 6 dakikada DVD, 58 saniyede 300 resim indirebilirsiniz.

Fiber internet; gerçek zamanlı etkileşim, kesintisiz bağlantı sağlar. Fiber internet bağlantısı; akıllı ev, kişiselleştirilebilen TV, akıllı iletişim ağı, istediğinde seç izle video, bulut bilişim, online oyun, videokonferans, e-eğitim, uzaktan ameliyat, uzaktan hasta bakımı, akıllı enerji dağıtım şebekesi, yüksek güvenlikli ağ sistemleri gibi çok çeşitli uygulamaları mümkün kılar.

Detaylı bilgi için;
Türk Telekom İl Müdürlüğü/Malatya
İrtibat Tel: 0422 555 10 10
İritbata geçilecek kişi: Erkan YÜCEKAYA
Tel: 0422 555 20 30
E-mail: erkan.yucekaya@turktelekom.com.t